Aktualności

Zapowiedzi i relacje z wydarzeń.

II Edycja Food Swap – Kuchnia Dolnośląska

I Edycja Food Swap – Kuchnia Dolnośląska
Data: 
21 IX 2014
Miejsce: CRZ Krzywy Komin
Godziny: 15:00 – 18:00

Druga edycja kulinarnego swapu przebiegnie pod hasłem „Kuchnia Dolnego Śląska”. Uczestnicy spróbują odpowiedzieć na pytanie, czy na Dolnym Śląsku istnieje osobna tradycja kulinarna i jakie smaki ją tworzą. Rezultaty ich kucharskich poszukiwań zaprezentujemy 21 września w CRZ Krzywy Komin. Czym jest swap? To wymiana potraw,  przepisów i uwag na temat gotowania i sztuki kulinarnej. Każdy uczestnik przygotowuje niepowtarzalne danie, którego recepturę zdradza pozostałym. Poza wymianą przepisów, możliwa jest bezpłatna degustacja potraw ugotowanych przez innych uczestników zabawy. A co z tymi, którzy mają przysłowiowe dwie lewe ręce i nie są w stanie zaoferować nic na wymianę? Nic straconego! Jeśli nie masz czasu lub talentu, żeby gotować, wystarczy, że przy wejściu wniesiesz opłatę w wysokości 10 zł.

Podsumowaniem kulinarnej burzy mózgów, która rozpęta się podczas Food Swapu, będzie stworzenie elektronicznej książki kucharskiej z przepisami charakterystycznymi dla Dolnego Śląska. W trakcie wydarzenia będziemy zbierać od was przepisy, robić zdjęcia Waszym potrawom – jednym słowem zbierać materiał na naszą wspólną książkę kucharską, która stanie się reprezentantem kuchni dolnośląskiej. Nie bójcie się innowacji, połączmy to, co tradycyjne z tym, co nowe i smaczne. Jeśli nie będziecie mieli okazji dołączyć do nas 21 września, czekamy również na wasze propozycje pod adresem e-mailowym: margareta@krzywykomin.pl

Przydatne informacje dla uczestników wymiany:

  • przygotujcie wydrukowane karteczki ze swoimi imonami i nazwiskami, adresem bloga i adresem e-mail
  • przygotujcie wydrukowane przepisy (najlepiej w różnych językach – jeśli potrzebujecie pomocy w tłumaczeniu, to chętnie pomożemy)
  • podczas tej edycji inspirujemy się kuchnią Dolnego Śląska

 Regulamin:

 I. Uczestnicy wymiany 

  1. Uczestnik wymiany – to osoba, która zgłosi swój udział poprzez wiadomość mailową na a.przybylek@krzywykomin.pl.
  2. Uczestnik wymiany podaje w mailu swoje imię i nazwisko, opcjonalnie adres bloga kulinarnego albo adres e-mail, który będzie zaprezentowany razem z jego potrawami.
  3. Uczestnicy mogą bezgotówkowo wymieniać się potrawami pomiędzy sobą.

II. Goście wymiany

  1. Gość wymiany – to osoba, która nie przyniosła potrawy na wymianę i wniosła opłatę wejściową w wysokości 5 PLN.
  2. Gość może zakupić dowolną potrawę od dowolnego uczestnika wymiany za ustaloną z góry cenę.

Rejestracja zakończona.